Calibrating problem?

Home Forums AR Sandbox Forum Calibrating problem?

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by  Oliver Kreylos 2 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #116328

    Tensore79
    Participant

    Hello, I am trying to set up a Sandbox and I am not obtaining exactly what I expected. . .
    I have a couple of questions to ask about the calibration process, I need to show a bunch of pics taken on my installation.

    General setuphttps://imgur.com/a/7j5ttTW

    This is just to show the setup
    Then a couple of question about this image:

    iusseshttps://imgur.com/a/5fWyzTv

    First of all why the top horizontal line is not actually a line? (blue arrows)
    What did I do wrong? The measure of 3D points?
    Second: why is that top left corner going so up? (red arrow)
    When actually there is no sand on that corner you can see in the following pics

    lateral viewhttps://imgur.com/a/NMGYUbg
    another viewhttps://imgur.com/a/lzoChZM

    How can I fix those things?

    • This topic was modified 2 months, 1 week ago by  Tensore79.
    #116358

    Oliver Kreylos
    Keymaster

    The top border (or any border) is not supposed to be a line. It may be close to a line if the entire surface seen by the Kinect camera is completely flat, but even then there may be some distortion. If there is any topography, the boundaries will be cross-sections through the terrain at the edges of the camera’s field of vision.

    The first-generation Kinect camera has bowl distortion. If you point it at a completely flat surface, the corners of the reconstruction will bend towards the camera. You can reduce that distortion by performing per-pixel depth correction, as described in step 6a in the installation instructions.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.